Karmimy Psiaki

sobota, 23 czerwca 2012

Rrrrrrrrrrrrrabarbar :)

Rośnie sobie w ogródku, taki rozłożysty, dostojny niczym król... RABARBAR.
 A że kompotu z rabarbaru nie lubię, postanowiłam zrobić ciasto. Dopiero po fakcie zauważyłam, że blacha powinna być mniejsza... i nie jest taki jak powinien :(
Jednak po degustacji okazało się że jest pyszny.
Tak więc, nie oceniajmy po wyglądzie :)

Skład:
- rabarbar,
- 4 jajka,
- 1 szkl. cukru,
- 1,5 szkl. mąki,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżki oleju,
- 2 łyżki wody,
- cukier waniliowy.

Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy olej i wodę. Delikatnie mieszamy.
Na koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko łączymy w jednolitą masę. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy przez ok. 40-50 min.




Rabarbar obieramy i słodzimy.



  Gotowe ciasto...





Prosto z piekarnika...


 I z lukrem.


I gotowe :)



SMACZNEGO !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz