A że kompotu z rabarbaru nie lubię, postanowiłam zrobić ciasto. Dopiero po fakcie zauważyłam, że blacha powinna być mniejsza... i nie jest taki jak powinien :(
Jednak po degustacji okazało się że jest pyszny.
Tak więc, nie oceniajmy po wyglądzie :)
Skład:
- rabarbar,
- 4 jajka,
- 1 szkl. cukru,
- 1,5 szkl. mąki,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżki oleju,
- 2 łyżki wody,
- cukier waniliowy.
Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy olej i wodę. Delikatnie mieszamy.
Na koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko łączymy w jednolitą masę. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy przez ok. 40-50 min.
Rabarbar obieramy i słodzimy.
Gotowe ciasto...
Prosto z piekarnika...
I z lukrem.
I gotowe :)
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz